♥愛情童話×﹏
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

[轉] 7 條歌詞 IQ 題 (巳開估)

3 posters

向下

[轉] 7 條歌詞 IQ 題 (巳開估) Empty [轉] 7 條歌詞 IQ 題 (巳開估)

發表  ♥癲糖 周日 11月 02, 2008 10:22 am

1.小明過馬路,明明綠燈,點解最後比車撞死左?

2.廣東出東瓜,廣南出南瓜,廣西出西瓜,咁廣北出咩?

3.咖啡杯同玻璃杯玩踩鋼線,點解咖啡杯會跌左落黎?

4.冬甩既爸爸係邊個?

5.柴,米,油,鹽 有邊樣野唔係八十年代?

6.如果獅子黎到要走快四步,老虎黎到要走快三步,咁乜野黎到要走快兩步?

7.足球姓足,排球姓排,藍球姓藍,柔道姓咩?

♥癲糖 在 周五 11月 07, 2008 10:14 pm 作了第 1 次修改
♥癲糖
♥癲糖
高等惡魔
高等惡魔

文章數 : 567
注冊日期 : 2008-08-07

回頂端 向下

[轉] 7 條歌詞 IQ 題 (巳開估) Empty 回復: [轉] 7 條歌詞 IQ 題 (巳開估)

發表  少女殺手 周四 11月 06, 2008 1:31 pm

1.小明過馬路,明明綠燈,點解最後比車撞死左?明明綠燈轉眼變成紅燈 ......

2.廣東出東瓜,廣南出南瓜,廣西出西瓜,咁廣北出咩?講不出聲

3.咖啡杯同玻璃杯玩踩鋼線,點解咖啡杯會跌左落黎?唔識......

4.冬甩既爸爸係邊個?多啦a夢

5.柴,米,油,鹽 有邊樣野唔係八十年代?油不是八十年代

6.如果獅子黎到要走快四步,老虎黎到要走快三步,咁乜野黎到要走快兩步?財神

7.足球姓足,排球姓排,藍球姓藍,柔道姓咩?柔道姓誕
少女殺手
少女殺手
見習惡魔
見習惡魔

文章數 : 66
注冊日期 : 2008-08-08

回頂端 向下

[轉] 7 條歌詞 IQ 題 (巳開估) Empty 回復: [轉] 7 條歌詞 IQ 題 (巳開估)

發表  〝Lucky×雲呢拿┐ 周四 11月 06, 2008 8:14 pm

3.咖啡杯同玻璃杯玩踩鋼線,點解咖啡杯會跌左落黎?咖啡杯都企不穩
〝Lucky×雲呢拿┐
〝Lucky×雲呢拿┐
傷↗淚雨〞
傷↗淚雨〞

文章數 : 479
注冊日期 : 2008-08-05

http://noellove.888ubb.net

回頂端 向下

發表  ♥癲糖 周五 11月 07, 2008 10:08 pm

答案:
1.因為明明綠燈轉眼變成紅燈
2.講不出聲
3.因為咖啡杯都企不穩
4.多啦A夢...聽日文版既多啦A夢主題曲
5.油...由不是八十年代
6.財神......
7.柔道姓"誕"...因為.....又到聖

岩 哂^_^
♥癲糖
♥癲糖
高等惡魔